Obilježavanje Nacionalnog dana invalida rada
26.03.2019.

Obilježavanje Nacionalnog dana invalida rada

Dana 21. ožujka 2019. u prostorijama Udruge invalida rada Zagreba održano je obilježavanje Nacionalnog dana invalida rada. Predsjednica udruge Nada Vorkapić pozdravila je sve prisutne te zahvalila što su se obilježavanju Nacionalnog dana invalida rada odazvale Mirna Rudak Lisak, u ime gradonačelnika, Lorena Vovk ispred Zajednice saveza osoba s invaliditetom te Ines Tolić ispred Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom.

Nakon otvorenja izložbe fotografija pod nazivom „Lunjalica“, članice udruge Jasminke Savić i predstavljanja fotografija u kratkom filmu,  Joško Matić, mag.iur. predstavio je brošuru pod nazivom „Znanje je moć!“, sastavljenu od strane Udruge invalida rada Zagreba, a čiju je izradu i tiskanje u 6.500 primjeraka financijski omogućio Grad Zagreb. U nastavku su izložene teme brošure, kao i prava invalida rada iz sustava mirovinskog osiguranja i podzakonskih akata.

Naposljetku je održana kreativno-likovna radionica „Oživimo staklo“, pod vodstvom Zdenke Čić, na kojoj su  prisutni oslikavali predmete od stakla savletnom tehnikom.