Svečano uručivanje ugovora
30.10.2015.

Svečano uručivanje ugovora

U okviru natječaja „Širenje usluge osobne asistencije za osobe s invaliditetom“, dana 29. listopada 2015. godine, održano je svečano potpisivanje i uručivanje ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava.

Uz prisutne predstavnike udruga osoba s invaliditetom, događaju su prisustvovali  potpredsjednica Vlade i ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić te ministar rada i mirovinskoga sustava Mirando Mrsić. Potpredsjednica Vlade i ministrica socijalne politike i mladih istaknula je važnost događanja budući da se ugovorima o suradnji s udrugama osoba s invaliditetom u partnerstvu s ministarstvom osigurava jedna od najznačajnijih usluga za život osoba s invaliditetom, jer im osigurava podršku u svakodnevnim aktivnostima i omogućava uključivanje u aktivni život zajednice. Istaknula je i daljnji tijek provođenja procesa deinstitucionalizacije, za koji je Ministarstvo socijalne politike i mladih osiguralo sredstva europskih fondova i pripremilo natječaje putem kojih će biti raspoloživo više od 120.000.000,00 eura za razdoblje do 2020. godine iz Europskog socijalnog fonda i Europskog fonda za regionalni razvoj. Mirando Mrsić, ministar rada i mirovinskoga sustava naglasio je važnost daljnje provedbe projekata i natječaja u okviru Europskih strukturnih i investicijskih fondova te poželio nositeljima puno uspjeha u provedbi izuzetno važnih i vrijednih projekata.

Predstavnicima 44 udruge osoba s invaliditetom iz cijele RH uručeni su ugovori o dodjeli bespovratnih sredstava čija ukupna vrijednost iznosi više od 27.000.000,00 kn.  

Ugovaranje projekata za pružanje usluge osobne asistencije još je u tijeku.