Održan sastanak SOIH-ovog tima na projektu „Socijalno se uključi i zaposli - SUZI“
11.02.2020.

Održan sastanak SOIH-ovog tima na projektu „Socijalno se uključi i zaposli - SUZI“

U prostorijama SOIH-a 10. veljače 2020. održan je sastanak tima koji sudjeluje u provedbi projekta „Socijalno se uključi i zaposli - SUZI“, čiji je nositelj Grad Zagreb. SOIH je kao partner dosad zaposlio šest žena koje rade na poslovima pomoći u kućanstvu kod osoba u potrebi. Sastanak su vodili  Marica Mirić, dopredsjednica SOIH-a te Karlo Kanajet, kontrolor za praćenje projekta.

Sastanak je započeo razmjenom iskustava s terena. Zaposlene žene su posebno istaknule tešku životnu situaciju u kojoj su se neki od korisnika, primatelja usluge pomoći u kućanstvu, našli. Njima je, pored neophodne pomoći u svakodnevnim poslovima, često važnija i lijepa riječ, društvo i osmijeh. Na taj način osjećaju kako nisu sami i zaboravljeni. Upravo se u tome nalazi ona nematerijalna dodana vrijednost koju ovaj projekt promovira. Zaposlene su žene imale priliku navesti i primjere teškoća s kojima su se prilikom obilaska korisnika dosad susrele. Svaka je situacija specifična, no treba uzeti u obzir kako je u nekim slučajevima riječ o osobama kod kojih, spletom različitih životnih okolnosti, godinama nisu poduzete mjere koje bi njihov životni prostor učinile ugodnijim i ljepšim. SOIH-ov je projektni tim potom definirao smjernice za postupanje u slučajevima budućih mogućih teškoća na terenu. Pritom je odgovarajuća i pravovremena komunikacija svih uključenih strana ocijenjena kao prioritetna. Dogovorene su i pojedinosti koje se tiču osiguravanja sredstava za rad zaposlenih žena. Grad Zagreb, kao nositelj projekta „Socijalno se uključi i zaposli - SUZI“, u tom im je smislu osigurao opremu u vidu ruksaka, olovaka, blokova te letaka o Projektu koji su zaposlenim ženama pred kraj sastanka podijeljeni.

Posljednja je točka sastanka bilo utvrđivanje eventualnih promjena u tjednim rasporedima pomoći u kućanstvu, kao i rješavanje svih drugih tehničkih i ostalih pojedinosti. Zaključeno je kako dosadašnje iskustvo pokazuje kako SOIH u provedbi projekta „Socijalno se uključi i zaposli - SUZI“ raspolaže timom kojeg čine kvalitetni i motivirani pojedinci koji su podrška jedni drugima, i koji će učiniti sve kako bi se ovaj hvalevrijedni projekt nesmetano nastavio.