Međunarodni dan obitelji
16.05.2022.

Međunarodni dan obitelji

Poruka predsjednice SOIH-Mreže žena s invaliditetom povodom Međunarodnog dana obitelji

 

Drage članice, kćerke, sestre, majke, bake, supruge, prijateljice, danas obilježavamo Međunarodni dan obitelji kao temeljnu jedinicu društva u kojoj se formiraju ljudi sa svojim obilježjima, stavovima i uvjerenjima. Danas, kada obitelj često nema ni vremena ni uvjeta za razvoj u zajedništvu i toleranciji, izuzetno je važno osvijestiti značajnost i ulogu obitelji. Zato vam svima želim sretnu obitelj s puno snage i ustrajnosti u primanju i davanju podrške. 

Danas također obilježavamo i 15 uspješnih godina rada SOS - telefona za žene s invaliditetom žrtve nasilja kojem želim puno sreće u daljnjem radu. Hvala našem doktoru Bobušu, koji je uvijek  čvrsti stup podrške u borbi protiv nasilja nad ženama s invaliditetom, gospođi Mirić koja nikad ne posustaje, Štefici i Ivani koje volontiraju na SOS telefonu i brojnim su ženama pružile podršku. Naravno hvala i svim našim članicama koje su svoju ljubav, znanje i iskustvo utkale u našu Mrežu i time stvorile veliku obitelj podrške. Hvala i onim ženama koje danas više nisu s nama, ali ostavile su vječni trag i pokazale nam smjer kojim moramo hrabro naprijed.

I još samo nešto, podsjetnik da se uključite u Virtualnu utrku Run for MD 2022. i date svoj doprinos podizanju svijesti o osobama s mišićnom distrofijom - MD i prikupljanju sredstava za nabavku govorne jedinice koja će omogućiti samostalno upravljanje računalom osobama s velikim motoričkim teškoćama.

 

Gordana Jurčević, predsjednica SOIH - Mreže žena s invaliditetom

 

P.S. Hvala  i Gogi predsjednici Mreže od SOIH-a