SJEDNICA POVJERENSTVA VLADE REPUBLIKE HRVATSKE ZA OSOBE S INVALIDITETOM
11.06.2020.

SJEDNICA POVJERENSTVA VLADE REPUBLIKE HRVATSKE ZA OSOBE S INVALIDITETOM

Na prijedlog 8. Centra znanja održana je tematska sjednica Povjerenstva Vlade RH za osobe s invaliditetom vezano za položaj osoba s invaliditetom u rizičnim situacijama i humanitarnim kriznim stanjima.

Marica Mirić, dopredsjednica SOIH-a odžala je izlaganje  o obvezama Republike Hrvatske po Konvenciji o pravima osoba s invaliditetom, a vezano za zbrinjavanje osoba s invaliditetom u rizičnim situacijama i humanitarnim kriznim stanjima. Istaknula je uočene nedostatke u vrijeme pandemije i potresa naglasivši potrebu sustavnog i koordiniranog djelovanja na nacionalnoj i lokalnoj razini. Najavljeno je osnivanje radne skupine koja će pripremiti smjernice, prijedloge mjera i načina praćenja mjera u svrhu što bolje zaštite osoba s invaliditetom.

Članove Povjerenstva predstavnici nadležnih tijela izvijestili su o svim poduzetim aktivnostima u vrijeme pandemije te o daljnjim koracima koji će biti poduzeti u svrhu poboljšanja postojećeg stanja položaja osoba s invaliditetom u rizičnim situacijama i humanitarnim kriznim stanjima.