U Saboru održana međunarodna konferencija „Inovacije i digitalna tranzicija u zaštiti ljudskih prava“
05.03.2024.

U Saboru održana međunarodna konferencija „Inovacije i digitalna tranzicija u zaštiti ljudskih prava“

U Hrvatskom saboru održana je u četvrtak međunarodna konferencija „Inovacije i digitalna tranzicija u zaštiti ljudskih prava“ u organizaciji  saborske zastupnice Ermine Lekaj Prljaskaj, a suorganizatori su bili Pravni fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Hrvatska zajednica inovatora, Vijeće Gradske četvrti Gornja Dubrava i Vijeće Gradske četvrti Sesvete. Na konferenciji su sudjelovali eminentni pravni teoretičari, te predstavnici brojnih javnih i društvenih institucija koji se u svom radu susreću s različitim efektima digitalne tranzicije u zaštiti ljudskih prava.

Konferenciju je moderirala mr. sc. Andreja Marcetić, predstavnica Hrvatske komore socijalnih pedagoga - sekcije socijalne skrbi, članica Vijeća za prevenciju Vijeća Gradske četvrti Gornja Dubrava, PR i event manager Konferencije.

U ime SOIH-a Mia Kevo predstavila je rad „Digitalne vještine – izazov ostvarenju prava na pristupačnost osobama s invaliditetom.

Više o događaju možete pročitati na poveznici https://www.sabor.hr/hr/press/priopcenja/u-saboru-odrzana-medunarodna-konferencija-inovacije-i-digitalna-tranzicija-u