Tribina o pravima osoba s invaliditetom
31.05.2019.

Tribina o pravima osoba s invaliditetom

Kao nastavak suradnje između SOIH-a  i Udruge Pravnik sklopljen je dana 30. svibnja 2019. u prostorijama Pravnog fakulteta u Zagrebu Sporazum o suradnji s ciljem međusobnog djelovanja na razmjeni znanja i iskustava u području pravne kulture i znanosti s posebnim naglaskom na izjednačavanje mogućnosti osoba s invaliditetom.

 

Tom prigodom dopredsjednica SOIH-a Marica Mirić predstavila je studentima i članovima Udruge Pravnik značaj  Konvencije o pravima osoba s invaliditetom, koju je Republika Hrvatska ratificirala 2007. godine. U nastavku su stručna suradnica SOIH-a  Martina Mokus, zamjenica voditeljice SOIH-SOS telefona za žene s invaliditetom žrtve nasilja Ivana Kučina i voditeljica Foruma mladih SDDH Stella Franjić predstavile pojedine vrste invaliditeta.

 

Katarina Strunjak, studentica Pravnog fakulteta, članica predsjedništva Društva distrofičara Zagreb predstavila je svoj životni put i uistinu svjedočila da invaliditet ne mora biti prepreka za ostvarenje životnih ciljeva i postizanje uspjeha u raznim područjima života što su prisutni pozdravili gromoglasnim pljeskom.

 

Predstavnici SOIH-a i Udruge Pravnik razmijenili su iskustva u području djelovanja udruga i uz potpisani Sporazum dogovorili daljnju suradnju i sastanak koji će se održati po završetku ispitnih rokova, a potom su se ugodno družili  na prigodnom domjenku.