Tjedan udruga
17.06.2019.

Tjedan udruga

Na Europskom trgu u Zagrebu, od 12. do 14. lipnja 2019. u organizaciji Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom grada Zagreba održana je  manifestacija„Tjedan udruga“. 

 

Sa ciljem upoznavanja šire javnosti s radom udruge te programima i projektima koji se provode, Zajednica saveza osoba s invaliditetom Hrvatske – SOIH sudjelovala je sva tri  dana na Tjednu udruga, a štand je dijelila sa Savezom društava distrofičara Hrvatske i Društvom distrofičara Zagreb. Tom prigodom predstavnice SOIH-a Marica Mirić, Martina Mokus, Viktorija Lapornik Kudlek i Lorena Vovk su zainteresirane  posjetitelje informirale o radu SOIH-a te  podijelile promotivne i edukativne letke.

 

Manifestacija je ujedno poslužila i za upoznavanje javnosti sa značajem Konvencije UN-a o pravima osoba s invaliditetom, projektom osobne asistencije za osobe s invaliditetom, važnosti ostvarenja načela neovisnog življenja, kao i osiguravanja pristupačnosti za osobe s invaliditetom.

 

Posjetiteljima je također predstavljen i rad SOIH-ovog SOS telefona za žene s invaliditetom žrtve nasilja kao i SOS Centra za pravnu pomoć te su podijeljeni kontakti SOIH-ovih savjetovališta.