Predstavljena Komparativna slika Grada Zagreba za 2017. i 2018. godinu
15.07.2019.

Predstavljena Komparativna slika Grada Zagreba za 2017. i 2018. godinu

U organizaciji Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom i Centra za razvoj neprofitnih organizacija (CERANEO), dana 12. srpnja 2019.  održano je predstavljanje Komparativne slike Grada Zagreba za 2017. i 2018. godinu  pod nazivom „Izazovi provedbe smjernica Europskog stupa socijalnih prava u Gradu Zagrebu“.  Skupu su nazočili stručnjaci iz Gradskih upravnih tijela, sustava socijalne skrbi, zdravstva, školstva, zapošljavanja i organizacija civilnoga društva.

Iva Prpić iz Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom zahvalila je na dolasku svima prisutnima te posebno pozdravila zamjenicu gradonačelnika Grada Zagreba Jelenu Pavičić Vukičević, potpredsjednicu Gradske skupštine Grada Zagreba Anu Stavljenić- Rukavina te  pročelnicu Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Romanu Galić.

Ove godine po prvi puta je izrađena Komparativna Socijalna slika Grada Zagreba za 2017. i 2018. godinu, s ciljem usporedbe trendova socijalnog razvoja grada prema devet područja: stanovništvo, kućanstva i obitelj, stanovanje, odgoj i obrazovanje, zaposlenost i nezaposlenost, ekonomski pokazatelji, zdravstvena zaštita, programi socijalne skrbi te sufinanciranje projekata i programa.

Europski stup socijalnih prava predstavio je prof. dr. sc. Gojko Bežovan te je dao širi pregled europskih smjernica i preporuka koje su promatrane u okviru Komparativne Socijalne slike Grada Zagreba za 2017. i 2018. godinu., a Iva Mrdeža, mag. soc.rada, predstavila je ključne trendove Komparativne socijalne slike.

Ispred SOIH-a na  skupu  je sudjelovala stručna suradnica Lorena Vovk.