Poziv za Okrugli stol
10.03.2022.

Poziv za Okrugli stol "Pristupačnost kao ljudsko pravo"

SOIH i pravobraniteljica za osobe s invaliditetom pozivaju vas da se odazovete na  predstavljanje promotivnog videa Pristupačnost kao ljudsko pravo izrađenog u suradnji 8. Centra znanja i Pravobraniteljice za osobe s invaliditetom.

Predstavljanje će se održati

u srijedu, 16. ožujka 2022. u 11:00 sati putem Zoom platforme

U cilju provođenja zajedničke akivnosti SOIH-a i pravobraniteljice za osobe s invaliditetom radi unaprjeđenja politika invaliditeta u okviru razvojne suradnje u području Centra znanja u 2022. godini Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva  pod motom „Unaprijedimo politike invaliditeta“  nakon predstavljanja filma održat će se Okrugli stol „Pristupačnost kao ljudsko pravo“  na kojem će se ukazati da je pristupačnost rezultat primjene tehničkih rješenja u projektiranju i građenju građevina, kojima se osobama s invaliditetom i smanjene pokretljivosti osigurava nesmetan pristup, kretanje, boravak i rad u tim građevinama na jednakoj osnovi kao i ostalim osobama. Pristupačnost fizičkog okruženja, ali i orijentacija, pristupačna informacija, i komunikacija, preduvjet su ostvarivanju svih ostalih prava osoba s invaliditetom.

Usprkos tome i postojanju brojnih zakona i pravilnika koji nalažu da sve što se gradi bude pristupačno ne samo osobama s invaliditetom već i starijim osobama, roditeljima s malom djecom i svima onima koji se  otežano kreću, imaju teškoće s orijentacijom, primanjem informacija ili u komunikaciji, u praksi i dalje nailazimo na brojne prepreke.

Molimo sudjelovanje prijavite putem sljedeće poveznice https://forms.gle/aFP8ha65STXeVwSMA.

 

Program „Okruglog stola“.