Početak kampanje Zaklade Hrvatska za djecu ‘Učini mali korak velikim‘
16.03.2022.

Početak kampanje Zaklade Hrvatska za djecu ‘Učini mali korak velikim‘

Zaklada “Hrvatska za djecu” u 13 godina učinila je nemjerljive pomake u promicanju prava djece i unaprjeđenju kvalitete njihova života. Zaklada potporu pruža kroz različite oblike djelovanja, bilo da se radi o novčanim potporama fizičkim ili pravnim osobama koje provode programe i projekte usmjerene na dobrobit djece i mladih ili stipendijama učenicima i studentima tijekom njihovog redovitog školovanja. Uz to organizira prigodne manifestacije (maturalne zabave mladima bez roditeljske skrbi) i pruža svekoliku podršku obiteljima u potrebi. 

Zajednica saveza osoba s invaliditetom Hrvatske, savezi članice i brojne udruge kroz projekte koje je financirala Zaklada unaprijedili su kvalitetu života djece s teškoćama u razvoju i mladih provodeći brojne aktivnosti od kreativnih radionica, kampova, organiziranih sportskih aktivnosti, edukacija, kampanja i poticanja volonterstva. Ti projekti pridonijeli su osnaživanju mladih osoba, njihovom međusobnom povezivanju i povezivanju njihovih roditelja, stjecanju različitih vještina, podizanju svijesti o diskriminaciji i nasilju te jačanju liderskih kompetencija. Iskustva o kojima svjedoči pokret osoba s invaliditetom pokazuju da se vrlo značajni uspjesi mogu postići s kvalitetno profiliranim projektima i relativno malo utrošenog novca. 

U hotelu Westin dana 15. ožujka 2022. održana je Panel rasprava na kojoj je uz Helencu Pirnat Dragičević, Mariju Barilić, Đurđu Čačić, Petrunjelu Božinčević, Luciju Rešetar kao panelistica sudjelovala je dopredsjednica SOIH-a Marica Mirić.  

Ravnateljica Zaklade „Hrvatska za djecu“ Renata Gubić predstavila je kampanju „Učini mali korak velikim“ koja će trajati do kraja godine. Istaknula je da je cilj kampanje osvješćivanje javnosti na dječja prava koja su često ugrožena i podsjećanje da svaki član društva, svaki profesor, nastavnik, roditelj, poglavari vjerskih zajednica, vlade, državni službenici, svi oko nas daju svoj doprinos promociji i zaštiti dječjih prava.