PARAOLIMPIJCI SRETNO !!!
21.08.2021.

PARAOLIMPIJCI SRETNO !!!

Hrvatski paraolimpijski odbor (HPO) u četvrtak je na konferenciji za medije u pulskoj Areni predstavio hrvatsku reprezentaciju koja će nastupiti na 16. paraolimpijskim igrama (PI) koje će se od 24. kolovoza do 5. rujna održati u Tokiju.

U Tokiju će nastupiti 22 hrvatska sportaša u rekordnih osam sportova.

PARAATLETIKA (10): Deni Černi (kugla), Vladimir Gašpar (koplje), Ana Gradečak (kugla), Ivan Katanušić (kugla), Marijan Presečan (kugla), Mikela Ristoski (skok u dalj), Matija Sloup (kugla), Velimir Šandor (disk), Zoran Talić (skok u dalj), Miljenko Vučić (kugla)

PARABOĆANJE (1): Davor Komar

JUDO (1): Lucija Brešković

PARAPLIVANJE (4): Tomi BrajšaPaula NovinaDino SinovčićKristijan Vincetić

PARA STOLNI TENIS (3): Helena Dretar KarićPavao JozićAnđela Mužinić

PARASTRELJAŠTVO (1): Damir Bošnjak

PARATAEKWONDO (1): Ivan Mikulić

PARATRIATLON (1): Antonio Franko

Svi se s ponosom sjećamo Paraolimpijskih igara u Rio de Jaineru, koje su s pet osvojenih medalja bile jedne od najuspješnijih igara u povijesti hrvatskog paraolimpijskog sporta.. Radi okolnosti pandemijske godine, iza naših sportaša je pet godina napornih treninga, a plasman na PI je kruna njihova rada. Tokyo je bio sretan za naše olimpijce pa se nadam kako ćemo i mi nastaviti taj niz, izjavio je predsjednik HPO-a Ratko Kovačić.

Hrvatsku zastavu u Tokiju nosit će Mikela Ristoski, dvostruka osvajačica paraolimpijske medalje te osvajačica medalja na brojnim svjetskim i europskim natjecanjima.

 

Izvor: https://www.hpo.hr/