ODRŽAN SASTANAK S MINISTROM MALENICOM
22.02.2021.

ODRŽAN SASTANAK S MINISTROM MALENICOM

Ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica, vezano za pristupačnosti pravosudnih tijela osobama s invaliditetom i nužnim budućim prilagodbama pozvao je na sastanak predstavnike pokreta osoba s invaliditetom

Na sastanku koji se održao dana 19. veljače sudjelovali su Ratmir Džanić, izvršni direktor Zajednice saveza osoba s invaliditetom Hrvatske, Vojin Perić, predsjednik Hrvatskog saveza slijepih, Jadranka Krstić, predsjednica Hrvatskog saveza gluhih i nagluhih i Janko Ehrlich-Zdvořák, predsjednik Spinalnih ozljeda Zagreb koji su predstavili ključne izazove i prepreke s kojima se osobe s invaliditetom suočavaju u pristupu pravosudnim tijelima. Naglasili su da je posljednjih godina vidljiv napredak u infrastrukturnom pristupu, ali da u tom segmentu treba poduzeti daljnje korake. Također su istaknuli nužnost daljnje edukacije i senzibiliziranja djelatnika pravosudnog sustava za potrebe i prilagodbe načina rada s osobama s invaliditetom, primjerice u vidu pravodobnog informiranja i dostave podataka u postupku u kojem ostvaruju prava.

Ministar Malenica zahvalio je predstavnicima pokreta na konstruktivnom sastanku i suradnji koja će se intenzivirati u narednom razdoblju, budući da je na sastanku dogovorena daljnja suradnja u planiranju i provedbi aktivnosti vezanih uz prilagodbe objekata i programa osobama s invaliditetom.