KAMPANJA IDE DALJE...
15.02.2024.

KAMPANJA IDE DALJE...

SOIH – Mreža žena s invaliditetom i ove godine snažno je podržala kampanju Milijarda ustaje protiv nasilja nad ženama i djevojčicama (One Billion Rising). U 15 gradova žene s invaliditetom su ustale protiv nasilja i pružile podršku milijardi žena u svijetu koje trpe nasilje. Članice SOIH – Mreže žena s invaliditetom (Duga Resa, Slatina, Pula, Karlovac, Kaštela, Krapina, Kutina) su stavile crvene vrpce i rukama se povezale u krug podrške.

U Društvu distrofičara Zagreb promovirana je knjiga mlade autorice s mišičnom distrofijom Ive Rupnik pod nazivom „Živim u oblacima, pa šta“ kojom je poslala i snažnu poruku protiv nasilja.

U okviru Ženskog filmskog festivala i Inicijative Milijarda ustaje protiv nasilja nad ženama (One Billion Rising) održan je program Ustanimo za slobodu, budi novi svijet! U prepunom Zagrebačkom plesnom centru, u izvedbi i režiji Mirana Kurspahića izvedena je kazališna predstava Ljubavne pjesme za dobre djevojčice, čiji tekst potpisuje dramaturginja Rona Žulj.

SOIH – Mreža žena s invaliditetom poziva sve žene s invaliditetom koje dožive nasilje da se jave na SOIH-ov besplatan SOS telefon za žene žrtve nasilja 0800 300 200.

Nasilje je smrt duše...