ERSTE BANKA DODJELJUJE
11.09.2019.

ERSTE BANKA DODJELJUJE

 

Stipendiranje srednjoškolaca i studenata s invaliditetom

Upravo je krenula „Mogućnost za budućnost“. Naime, Erste banka je raspisala natječaj za stipendiranje redovitih učenika srednjih škola i studenata s invaliditetom, kojima će ukupno dodijeliti 20 godišnjih stipendija, mjesečnog iznosa 1.750 kuna. Natječaj je otvoren do 25. rujna 2019., a svi zainteresirani mogu se prijaviti preko aplikacije na web stranici Erste banke http://www.erstebank.hr/mzb

Ako ste zainteresirani za prijavu, pošaljite banci motivacijsko pismo na temu vjerujete li da obrazovanje ima moć promijeniti svijet, i na koji vam način ono pomaže u ostvarenju želja, snova i interesa. Također, trebate priložiti i dokumentaciju kojom potvrđujete svoju invalidnost, a koju je banka zakonski obvezna proslijediti na provjeru Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo. Uz to, uvjeti su i potvrda fakulteta ili srednje škole o statusu vašeg redovitog obrazovanja, dokaz o državljanstvu Republike Hrvatske te izjava da ne primate niti jednu drugu stipendiju.

Stipendisti banke bit će poznati 9. listopada, a tijekom listopada će im biti isplaćena i prva stipendija. Stipendija se isplaćuje redovitim studentima, stoga je važno da redovito upišete i ljetni semestar akademske godine, kako bi ostvarili punu stipendiju.