DANOVA NEXT Sastanak u Varni, Bugarska
28.06.2024.

DANOVA NEXT Sastanak u Varni, Bugarska

Od 26. do 28. lipnja 2024. godine, DANOVA NEXT tim održao je sastanak u Varni, Bugarska, kako bi predstavio napredak projekta i planirane aktivnosti.

 

Sastanak je započeo tako što je Zračna luka Ruđer Bošković, Dubrovnik, dala pregled trenutnog stupnja implementacije projekta, a potom su predstavljene aktivnosti koje tek treba provesti i očekivani rezultati.

Predstavnici Sveučilišta u Mariboru predstavili su ažurirani Katalog najboljih praksi, dok je WU Wien izložio rezultate procjene potreba i postojećih rješenja, uključujući mapiranje dionika i aktivnosti za uključivanje ciljanih korisnika.


SOIH, BSVO i ANSR su prikazali rezultate uključivanja ciljanih korisnika na transnacionalnoj razini putem online anketa i povratnih informacija s održanih radionica. BATTI je predstavio DANOVA NEXT alat, okvir za inovaciju i eksploataciju naprednih tehnologija, te sljedeće korake u razvoju alata.

 


Općina Maribor je izložila korake za definiranje strategije za pristupačan prijevoz u Dunavskoj regiji, uključujući izradu Nacrta makro-regionalne strategije i organizaciju tri transnacionalne radne skupine. Također, raspravljalo se o stvaranju pametne prijevozne mreže za digitalne podatke o pristupačnosti osoba s invaliditetom.


Potom je BATTI predstavio način uspostavljanja minimalnih razina standardiziranih podataka i definiranje značajki aplikacije DANOVA NEXT, uključujući moguće korištenje digitalnih alata za informiranje o putovanjima i zahtjeve sučelja. Andrea Donda predstavila je način izvještavanja za prvo izvještajno razdoblje, dok je SOIH predstavio Komunikacijsku strategiju projekta i EU pravila vidljivosti.

 

 

Poseban radni doprinos postignut je kroz radionice u kojima su sudionici, podijeljeni u 4 sekcije, radili na elementima koji će biti sastavni dio strateškog okvira za pristupačan prijevoz u Dunavskoj regiji. Potom je slijedila rasprava i planiranje sljedećih koraka za nadolazeći sastanak u Bukureštu.