26-svjetski-kongres-socijalnog-turizma
13.07.2016.

26-svjetski-kongres-socijalnog-turizma

U organizaciji Međunarodne organizacije socijalnog turizma (ISTO) u Zagrebu će se od 18. do 21. listopada 2016. godine u Hotelu International, Miramarska cesta 4,  održati 26. Svjetski kongres socijalnog turizma.

Svjetski kongres socijalnog turizma bit će prilika za dodatnim promicanjem ideja socijalnog turizma, razmjenu iskustava i primjere dobre prakse iz zemlje i inozemstva. Socijalni, solidarni i odgovorni turizam zauzima posebno mjesto unutar globalnog turizma gdje osobe s invaliditetom, između ostalih, zauzimaju posebno mjesto.

Stoga vas pozivamo da kao udruga osoba s invaliditetom putem svojih predstavnika sudjelujete u radu ovog vrlo značajnog Kongresa.

Glavna tema i ideja Kongresa je pitanje uključenosti u turizam (Tourism through inclusion) o kojoj će se raspravljati kroz tri tematske cjeline:.

· Dostupan turizam za sve

· Socijalna politika, pokretač rasta domaćeg turizma

· Značaj turizma za razvoj i održivost 

Kongres se održava pod pokroviteljstvom gradonačelnika Grada Zagreba, uz potporu Ministarstva turizma, Ministarstva socijalne politike i mladih, Hrvatske gospodarske komore, Hrvatskog ferijalnog i hostelskog saveza i mnogih drugih organizacija koje promoviraju socijalni turizam. 

Sve novosti, događanja i dodatne informacije u svezi održavanja Kongresa, obrazac za prijavu i rezervaciju smještaja u hotelu, možete pronaći na internetskim stranicama:

http://web.penta-pco.com/isto2016/welcome.