Zorislav Bobuš zakoračio u svoj osmi predsjednički mandat
01.07.2021.

Zorislav Bobuš zakoračio u svoj osmi predsjednički mandat

Predsjednik SOIH-a Zorislav Bobuš započeo je svoj prvi predsjednički mandat 1994. godine, a njegov rad i aktivnosti tijekom posljednja tri desetljeća obilježeni su ustrajnim promicanjem prava i položaja osoba s invaliditetom u Republici Hrvatskoj. Bogato profesionalno i životno iskustvo posvetio je izgradnji i jačanju uloge udruga osoba s invaliditetom, pridonoseći boljoj vidljivosti osoba s invaliditetom, uvođenjem nove paradigme invaliditeta i brojnih inovativnih projekata. Zasluženo mu je ponovno ukazano puno povjerenje te je na izbornoj sjednici Skupštine SOIH-a održanoj 24. lipnja 2021. jednoglasno izabran za predsjednika čime je zakoračio u svoj osmi predsjednički mandat.

Ulogu dopredsjednice SOIH-a u još jednom mandatu nastavit će obnašati Marica Mirić, predsjednica Saveza društava distrofičara Hrvatske, dok je za drugog dopredsjednika novoizabran Ante Štulić, predsjednik Hrvatskog saveza udruga invalida rada.

Povjereni mandati poticaj su vodstvu SOIH-a za daljnje snažno  djelovanje u cilju ostvarivanja vizije Republike Hrvatske kao društva jednakih mogućnosti.