TEMATSKA RASPRAVA O NACRTU ZAKONA O OSOBNOJ ASISTENCIJI
16.12.2022.

TEMATSKA RASPRAVA O NACRTU ZAKONA O OSOBNOJ ASISTENCIJI

Na inicijativu SOIH-a predstavnici saveza i udruga osoba s invaliditetom proveli su dana 16. prosinca 2022. sadržajnu online Tematsku raspravu o Nacrtu Zakona o osobnoj asistenciji koja je okupila 174 sudionika. Nakon uvodne riječi Marice Mirić, predsjednice SOIH-a, segmentarnim pristupom po člancima Nacrta Zakona zabilježeni su svi prijedlozi sudionika. Ti prijedlozi će se, zajedno s ranije dostavljenim prijedlozima saveza i udruga osoba s invaliditetom proizašlim nakon online sastanka održanog 5. prosinca, objediniti i dostaviti na razmatranje Ministarstvu rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike (MROSP).

Budući da su savezi osoba s invaliditetom zatražili sastanak s MROSP koji je zakazan za 21. prosinca, bit će to prilika da se prijedlozi razmotre i dogovore izmjene o čemu će se sudionici Tematske rasprave obavijestiti putem online sastanka.

Dana 1. prosinca, prilikom dostave Nacrta Zakona i Obrazloženja uz Nacrt članovima Radne skupine, MROSP je najavio Okrugli stol koji će biti još jedna od mogućnosti za razmatranje istog u smjeru donošenja kvalitetnog Zakona o osobnoj asistenciji.