Odobren projekt „Znanjem do uspjeha“ usmjeren razvoju liderskih vještina mladih osoba s invaliditetom
08.11.2021.

Odobren projekt „Znanjem do uspjeha“ usmjeren razvoju liderskih vještina mladih osoba s invaliditetom

Zajednici saveza osoba s invaliditetom Hrvatske je Zaklada Hrvatska za djecu odobrila projekt „Znanjem do uspjeha“ usmjeren jačanju znanja, vještina i kompetencija mladih osoba s invaliditetom s ciljem podrške njihovom cjeloživotnom učenju i razvoju liderskih vještina.

Riječ je o projektu  koji će se provoditi u trajanju od 12 mjeseci, a korisnici su mlade osobe s invaliditetom u dobi od 15 do 29 godina.

Kroz niz radionica i edukacija namijenjenih razvoju vještina komunikacije, javnog nastupa, zagovaračkih i liderskih vještina omogućit će se osobni rast i razvoj članova Foruma mladih SOIH – a. Vizija SOIH – a u tom pogledu je prepoznati i razvijati talente mladih osoba s invaliditetom te omogućiti njihovo aktivnije sudjelovanje u radu organizacija osoba sa invaliditetom i zagovaranju prava i inkluzije osoba sa invaliditetom u društvu.

Ovaj Projekt ujedno je i prilika da mlade osobe s invaliditetom razmijene iskustva s istaknutim i dugogodišnjim liderima i borcima za prava osoba sa invaliditetom u Hrvatskoj, ali i  da nastupe u ulozi lidera i zagovaratelja u raspravi sa donositeljima odluka.