L'ORÉAL predstavio uređaj za šminkanje osoba s ograničenom pokretljivošću šaka i ruku
24.01.2023.

L'ORÉAL predstavio uređaj za šminkanje osoba s ograničenom pokretljivošću šaka i ruku

L'Oréal Grupa je predstavila prototip uređaja za šminkanje namijenjen osobama s ograničenom pokretljivošću šaka i ruku.

Riječ je o inovativnom aplikatoru HAPTA koji omogućuje postojano nanošenje ruža za usne kod kuće. HAPTA koristi tehnologiju koju je izvorno stvorio Verily za stabilizaciju i izravnavanje pribora za jelo kako bi se osobama s ograničenom pokretljivošću šaka i ruku omogućilo da samostalno jedu.

Opremljen magnetnim dodatkom aplikator HAPTA omogućava jednostavnu i ergonomsku upotrebu uz rotaciju od 360 stupnjeva i 180 stupnjeva fleksije. Klik značajka omogućava korisniku intuitivno postavljanje uređaja u željeni položaj, fiksiranje u željeni položaj tijekom korištenja te omogućuje korisniku zaključavanje prilagođenih postavki za buduću upotrebu.

HAPTA dolazi s ugrađenom baterijom (tri sata do potpunog punjenja) i punjenjem uređaja što rezultira jednosatnom kontinuiranom upotrebom, dovoljno za otprilike 10+ aplikacija.

Procjenjuje se da 50 milijuna ljudi diljem svijeta živi s ograničenim finim motoričkim sposobnostima.

Zbog toga neke svakodnevne radnje, poput nanošenja šminke, ljudima predstavljaju izazov. HAPTA je ručni, ultra-precizan pametni aplikator za šminkanje koji je razvijen u suradnji znanstvenika i inženjera tvrtke L’Oréal.

Promotivni video pogledajte na poveznici