Edukacije djelatnika Ministarstva pravosuđa
29.10.2015.

Edukacije djelatnika Ministarstva pravosuđa

Treća po redu edukacija službenika pravosudne policije Odsjeka osiguranja u Zagrebu, Službe osiguranja pravosudnih tijela Uprave za organizaciju pravosuđa Ministarstva pravosuđa „Posebnosti u postupanju prema osobama s invaliditetom u pravosudnim tijelima“ održana je u prostorijama Općinskog kaznenog suda u Zagrebu dana 29. listopada.

Izlaganja o specifičnostima pojedinih vrsta invaliditeta, načinu komuniciranja i postupanja prema osobama s invaliditetom u pravosudnom sustavu te pravima osoba s invaliditetom zagarantiranim KPOSI potaknulo je raspravu o specifičnim situacijama u kojima su se pojedini sudionici edukacije našli prilikom obavljanja svakodnevnih aktivnosti vezanih uz posao.

Sudjelovanje osoba s invaliditetom na edukaciji i prenošenje njihovih iskustava uvelike je doprinijelo podizanju svijesti i razumijevanja djelatnika pravosudnih tijela o invaliditetu i poteškoćama s kojima se osobe s invaliditetom susreću u ostvarivanju svojih prava i postizanju jednakosti u pristupu pravosuđu.