Otvorena Hrvatska kuća filantropije u Zadru
03.10.2018.

Otvorena Hrvatska kuća filantropije u Zadru

Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva u suradnji s Europskom zakladom za filantropiju i zakladništvo otvorila je 01. listopada 2018. godine vrata Hrvatske kuće filantropije.

Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva u suradnji s Europskom zakladom za filantropiju i zakladništvo otvorila je vrata Hrvatske kuće filantropije, resursnog centra za izobrazbu, razvoj i istraživanje filantropije u Republici Hrvatskoj u IMPACT centru u Zadru. Hrvatsku kuću filantropije svečano je otvorio mr.sc. Marko Pavić, ministar rada i mirovinskoga sustava i Cvjetana Plavša-Matić, upraviteljica Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva.

U prvom dijelu svečanosti uzvanicima su se obratili upraviteljica Nacionalne zaklade, Cvjetana Plavša-Matić, ministar rada i mirovinskoga sustava, Marko Pavić, Laura Djuragić iz Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država u Hrvatskoj te Gerry Salole iz Europskog zakladnog centra.

U drugom su se dijelu događanja, europski stručnjaci za razvoj filantropije i zakladništva, Dominique Lemaistre iz Francuske, Ludwig Forrest iz Belgije, Gerry Salole te Colin Habberton iz Južnoafričke Republike osvrnuli na razvoj filantropije i zakladništva u Europi i svijetu.

Uzvanici su nakon otvorenja imali priliku razgledati prostor Hrvatske kuće filantropije te izložbu učeničkih radova zadarskih škola na temu filantropije.

Na otvaranju Hrvatske kuće filantropije sudjelovali su i predstavnici Hrvatskog saveza udruga invalida rada.