Nove upute za pružatelje socijalnih usluga u sustavu socijalne skrbi

Nove upute za pružatelje socijalnih usluga u sustavu socijalne skrbi

U suradnji Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, Hrvatskog zavod za javno zdravstvo i Nastavnog zavoda za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar" objavljene su najnovije upute za pružatelje socijalnih usluga u sustavu socijalne skrbi.

Izmjena se odnosi na produženje izuzetka od potrebe testiranja i karantene nakon preboljenja bolesti ili cijepljenja sa 90 na 180 dana. 

1. Upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 za pružatelje socijalne usluge smještaja za starije osobe i osobe s invaliditetom u sustavu socijalne skrbi, verzija 13. od 30. ožujka 2021.

 2. Upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID -19 za pružatelje usluge smještaja djece - bez odgovarajuće roditeljske skrbi, s problemima u ponašanju, teškoćama u razvoju, žrtvama nasilja u obitelji ili trgovanja ljudima i bez pratnje te odraslih osoba – trudnica ili roditelja s djetetom do godine dana života, beskućnika, žrtava nasilja u obitelji ili trgovanja ljudi i ovisnika u sustavu socijalne skrbi, verzija 13. od 30. ožujka 2021. i 

 3. Upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 za pružatelje izvaninstitucijskih socijalnih usluga u sustavu socijalne skrbi od 30. ožujka 2021. godine. 

Za izvještavanje o svakoj sumnji na zarazu koronavirusom, obolijevanju od bolesti COVID-19 kod korisnika i zaposlenika te o preminulim korisnicima i zaposlenicima od bolesti COVID-19 te ozdravljenju dostupne su poveznice: